Jsem markeťačka a potřebuji mít rozhled

V posledních dvou letech se celý svět potýká s pandemií korona viru, která ovlivnila životy nás všech. Někoho víc, někoho zase méně. Avšak velká část z nás se musela potýkat se situací, kdy se ocitli na nucené “dovolené” nebo rovnou přišli o svou práci. Stejně jako já. Kvůli nedostatku práce a snižování nákladů jsem byla propuštěna a musela jsem se rozhodnout, co dál. Jelikož se živím marketingem a chtěla jsem v tom pokračovat, rozhodla jsem, že budu pracovat tzv. sama na sebe.

Jednou z výhod práce na IČO je bezesporu možnost pracovat v čas, který si sama určím a také na kterémkoliv místě. Mojí homeoffice kanceláří se tak stal obývací pokoj, zahrada a také zasedací místnosti firem, se kterými jsem začala spolupracovat. Protože mi k mé práci stačí v podstatě jen notebook, přemisťování mezi místy nebyl žádný problém. Nicméně s nárůstem počtu úkolů a časem strávených u počítače, jsem se začala pohlížet po nákupu přídavného monitoru. Hlavním důvodem bylo, abych mohla mít otevřeno více oken zároveň a nemusela mezi nimi neustále překlikávat.

Samozřejmě jsem automaticky hledala klasický stolní monitor. Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo existovat něco jako přenosný displej, který bych mohla nosit sebou a připojit si ho ke svému počítači, ať už bych zrovna seděla v kanceláři doma nebo u klienta. Brala jsem to tak, že si holt pořídím monitor, který budu využívat na práci z domova a na ostatních místech si budu muset postačit s displejem svého laptopu. Takže, když mi kamarád ukázal MISURA monitory byla jsem nadšená, protože přesně něco takového bych potřebovala. Navíc to nebyl pouze jeden monitor, ale rovnou dva. Požádala jsem ho tedy, zdali by mi ho na pár dní nepůjčil, abych měla jistotu, že zařízení bude splňovat veškeré moje požadavky. 

I hned mě zaujalo, že monitory se dají uložit do obalu a vložit do batohu stejně jako můj notebook. Přeci jen cestování s krabicí by moc příjemné nebylo. Navíc jsou lehké, takže nemusíte mít obavy, že si zničíte záda při jejich přenášení. Doma jsem monitory vyndala a zkusila připojit ke svému počítači. Tím, že mám nový MacBook Air, který disponuje USB-C portem, stačilo mi připojit obrazovky dvěma přiloženými kabely k napájení a jedním USB-C kabelem a vše ihned bez problému fungovalo. Líbí se mi, že lze každou obrazovku připojit samostatně, protože ne vždy potřebuji obě přídavné obrazovky. Takže jednu obrazovku nechám sklopenou a druhou vyklopím a používám. 

Obrazovky nejsou nijak extra velké, tak jako jsme nejspíš zvyklí u pevných monitorů, ale je to pochopitelné. Velké monitory by pro cestování nebyly zrovna to nejlepší řešení. Pro mojí práci je však jejich velikost dostačující, a to i přesto, že dost často připravuji nejrůznější grafické podklady. Monitory mají totiž dobré rozlišení a zobrazení obrázků je opravdu kvalitní. 

Jak už jsem psala výše, zásadní pro mě byla možnost moci pracovat na více obrazovkách souběžně. A to MISURA monitory splňují na 100 %. Tím, že si na jednom monitoru mohu zobrazit tabulku se zadáním a na druhém pohodlně tvořit, se mi práce velmi zefektivnila. Vše jde najednou rychleji. Kromě toho mě baví možnost obrazovku otáčet. Můžu totiž tak klientům rovnou ukazovat svoji práci, aniž bychom se museli tísnit vedle sebe. Klient sedí naproti mě a vidí vše, co mu potřebuji ukázat. Tedy nevidí to, co bych mu třeba ukázat nechtěla. 

V neposlední řadě je skvělé, že si můžu obrazovky vzít opravdu kamkoliv. Jsou místa, kde si nechci, a nebo to ani nelze, postavit svou kancelář. Jako třeba v kavárně nebo coworkingovém centru. S MISUROU mi ale opravdu stačí pouze stůl se židlí a obrazovky, které připojím k notebooku do pár minut. Na první pohled monitory možné vzbudí u ostatních pozornost, co ne vždy můžete chtít, ale jakmile si zvyknete je používat, bude vám to jedno. Důležité je, že se vám bude pracovat o dost pohodlněji než bez nich.

Autor: Store MISURA

Stories

...
Monitors

Stylový přenosný monitor MISURA

Přenosné monitory jsou již běžnou součástí výbavy každého člověka, který ke své práci využívá notebook a potřebuje rozšířit stávající pracovní…

...
Monitors

Co to je Gsync, HDR nebo Power Delivery aneb parametry stolních monitorů MISURA

Stolní monitory MISURA jsou určeny jak profesionálům z oblasti grafiky nebo střihu videa, tak zapáleným hráčům počítačových her. Stejně tak…

...
Monitors

Jak připojit dva monitory k notebooku

V dnešní době se většina z nás setkává s neustálým zvyšováním nároků na multitasking. To zahrnuje práci na více úkolech…

...
Monitors

Jak správně vybrat přenosný monitor?

V dnešní době je trh přenosných monitorů bohatý na širokou škálu nabídek. Před tím, než se pustíme do nákupu, je…